U bent hier: Welkom » Welkom » Handleiding

Handleiding

Korte handleiding.

Zoals u gezien hebt komt u binnen op de site bij de pagina Welkom. Er is ook een Engelse versie van de pagina beschikbaar.

Vanaf deze pagina kunt via het menu rechts naar alle belangrijke onderdelen op deze site. Bij de betreffende onderdelen is er boven in de rode balk een menu beschikbaar om door te klikken.

Wat is er op de site te vinden:

  • Alle oorlogsdoden uit de Gemeente Dinkelland
  • Onderverdeling naar de oude Gemeenten Denekamp, Ootmarsum en Weerselo
  • Biografieën van alle personen
  • Gegevens over de Squadrons
  • Gegevens over de overledenen in het Canadees Militair Hospitaal te Ootmarsum
  • De bronnen waar we informatie hebben gezocht
  • Geplaatste Stolpersteine

Oorlogsdoden

Op de overzichten staan de namen op alfabetische volgorde. U kunt in de overzichten sorteren op de diverse onderdelen behalve de overlijdensdatum. U kunt ook zoeken via het vakje rechts boven. Vul de naam in en het gevraagde verschijnt op het scherm. Ook kunt u hier in de groepen zoeken op bijvoorbeeld holocaust, meidagen 1940, dwangarbeider, verzet, bombardement, Indië, Nicolaasgesticht, Palestina-pionier. Vervolgens zullen alle namen uit deze groep op uw scherm verschijnen.

Door te klikken op de naam van een persoon komt u bij de biografie over deze persoon

Squadrons

Verder is er een overzicht van alle squadrons die zijn neergestort in de Gemeente Dinkelland. Hier ziet u gegevens over het squadron, de plaats van de crash en de namen van de bemanning. U kunt hier doorklikken naar de Engelse versie. Ook kunt u door naar de biografieën van de inzittenden. Van deze personen is ook een Engelse versie beschikbaar.

Bronnen

Wij hebben informatie gezocht via diverse bronnen. Een overzicht van deze bronnen staat op de site.

Stolpersteine

In de Gemeente Dinkelland zijn al heel wat Stolpersteine geplaatst. Op de site is een overzicht beschikbaar en waar ze geplaatst zijn. Ook vindt u hier informatie betreffende het onderzoek naar de Joodse huizen en het rechtsherstel.

Reageren

Tot slot is er een pagina om te reageren. Dat kan een korte vraag zijn maar u kunt hier ook een stukje plaatsen voor vermelding op ons gastenboek. Rechtstreeks iets plaatsen op het gastenboek is niet mogelijk. Ook is er een pagina beschikbaar met linken naar o.a. de concentratiekampen.

Neem rustig de tijd om de site te bekijken. Dank voor uw bezoek.

Werkgroep Herdenken Oorlogsslachtoffers Dinkelland

(Engelse versie)