- Geboren 26-02-1907 te Hengelo (Ov).
- Overleden 27-09-1944 te Weerselo, gefusilleerd op vliegveld Twente – 37 jaar.
- D.v. Heiman Liefman Spier, koopman, en Esther Posener.
- Gehuwd in 1942 met Jacob Meijers, veehandelaar.
Ze kwam uit een gezin met zes kinderen. In 1924 vertrok ze als winkeljuffrouw naar Leeuwarden, waar familie van haar vader een manufacturenzaak had. Daarna werkte ze als winkeljuffrouw bij de firma Rhee te Hengelo (Ov). Het gezin woonde aan de Dennenboschweg 37 te Hengelo (Ov). Haar vader overleed in 1926. Na haar huwelijk in 1942 woonde ze met haar man aan de Vordenseweg 8 te Hengelo (Gld), de geboorteplaats van haar man. Hij was veehandelaar. Ze hadden geen kinderen.
Jeanette en haar man zaten sinds maart/april 1943 ondergedoken bij de familie Smienk aan de Spinnersweg 16 te Hengelo (Ov). Enkele maanden later doken ook Eduard Denneboom en Herman van Coevorden onder op dit adres.
Ze werden verraden en op 7 september 1944 bij een inval door de S.D. gearresteerd. Jacob Meijers kwam aangeschoten in het ziekenhuis, waaruit hij wist te ontsnappen. Hij dook daarna onder in Hengelo (Gld) en heeft de oorlog overleefd. De anderen werden overgebracht naar het politiebureau te Hengelo. Op 27 september werden ze overgebracht naar de S.D. te Enschede. Dezelfde avond werden ze, samen met drie anderen, naar het vliegveld Twente gebracht. Hier werden ze ter plekke gefusilleerd en in een bomkrater begraven.
Pas drie jaar later in oktober 1947 werd haar stoffelijk overschot – samen met dat van elf andere gefusilleerden – op aanwijzingen van de gevangengenomen S.D.-chef Schöber bij de bunkers op het Weerselose gedeelte van het vliegveld gevonden.
Holocaustslachtoffer, evenals haar moeder, de nog thuiswonende broers Levi en Jacob en haar zus Johanna. Haar man en haar broers Max en Abraham en hebben de oorlog overleefd. Van de familie van Jacob is een broer omgekomen, twee zussen hebben de oorlog overleefd. Haar man hertrouwde na de oorlog met Clara van Leeuwen, weduwe van Meijer Roet en moeder van een dochter. Samen kregen ze nog twee kinderen.
Begraven: Nederlands Israëlitische Begraafplaats te Hengelo (Gld), herbegraven Nederlands Israëlitische Begraafplaats te Zutphen.
Joods monument en oorlogsmonument te Hengelo (Gld).
Monument te Deurningen naast het vliegveld.
Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.