U bent hier: Welkom » Personen » Oude Gemeente Weerselo » Bootsma, Georgius Jacobus

Bootsma, Georgius Jacobus

  • Geboren 07-11-1921 te Rossum, Weerselo.
  • Overleden 10-04-1945 te Stuttgart, Duitsland – 23 jaar.
  • Z.v. Theodorus Bootsma, directeur zuivelfabriek ‘De Eendracht’, en Wilhelmina van Nimwegen.

George werd geboren te Rossum nr. 77. Het gezin kwam hier in oktober 1916 met hun oudste zoon Chris. Vader was directeur bij de Rossumse Coöp. Stoomzuivelfabriek De Eendracht. In Rossum werden nog zeven kinderen geboren. Twee van hen zijn kort na de geboorte overleden en in Rossum begraven. George was van een tweeling.

Ze vertrokken in augustus 1923 naar Egmond Binnen en later naar de Prinses Julianaweg 371 te Jutphaas. George was behanger.

Drie zoons uit het gezin moesten als dwangarbeider naar Duitsland. Zijn broer Chris zat in Berlijn. Hij heeft de oorlog overleefd.

George werd eind september 1942 in Stuttgart tewerkgesteld. Hij woonde aan de Fischerstrasse 5 te Stuttgart. Hij is daar in het Hans-Sachs-Krankenhaus aan hersenvliesontsteking overleden. Op 3 juni ontving de familie zijn overlijdensbericht, en drie dagen later dat van zijn broer Theo.

Begraven: Hauptfriedhof im Steinhaldenfeld te Stuttgart, herbegraven Nederlands ereveld te Frankfurt-Oberrad, vak F, rij 4 nr. 19.

Monument voor Jutphase oorlogsslachtoffers te Nieuwegein.

In 2010 verscheen het boek ‘Twee werelden, één hongerwinter, dagboekverslagen 1940-1945 van vader en zoon Bootsma, geschreven door George Bootsma.

 

Bootsma Georgius en Theodorus    

W10 Bootsma Georgius_01Bootsma Georgius

W10 Bootsma Georgius_03