U bent hier: Welkom » Personen » Oude Gemeente Ootmarsum » Walker, Colin James Ray

Walker, Colin James Ray

  • Geboren 22-06-1915 te Atgalla, Gampola, Ceylon, Sri Lanka.
  • Overleden 06-11-1940 te Agelo bij Ootmarsum – 25 jaar.
  • Z.v. Philip Power Creighton en Beatrice Edginton Walker geb. Elson uit Old Hearthfield bij Brixham, Devon, Engeland.

50e Squadron – Royal Air ForcePilot Officer (piloot) – Idnr. 41759

Colin en zijn broer Paul groeiden op in Ceylon, waar hun vader een grote theeplantage bezat. Beiden werden naar de gebruikelijke kostschool in Engeland gestuurd, waarna ook hun ouders later naar Engeland kwamen. Ze woonden op een landgoed in Old Heathfield. Toen broer Paul officier werd bij de Koopvaardij verbleef Colin veel bij zijn aanstaande schoonzus Betty, de verloofde van Paul.

Aan het begin van de oorlog gingen ze beiden in het leger. Paul kwam na enige tijd bij de staf van veldmaarschalk Montgomery. Colin werd piloot bij de Royal Air Force. Colin en zijn mannen voerden verschillende vluchten uit boven Nazi-Duitsland, onder meer naar Bremen, Hannover en in oktober 1940 Berlijn. Deze vlucht werd hun bijna fataal, ze werden beschoten en slaagden er met veel moeite in de Engelse kust te bereiken.

Paul bezocht met zijn gezin in 1998 zijn graf, waar ze hun adres en brieven met tekeningen van hun kinderen achterlieten. Daarna ontstond er contact met plannen voor een hernieuwd bezoek in 2001, waarbij de brieven in Colin’s graf zouden worden geplaatst. In juli 2000 is Paul plotseling overleden. Zijn weduwe Betty voerde hun belofte uit en plaatste op 11 november 2000 een koker met de brieven in zijn graf, precies 60 jaar na de begrafenis.

Begraven: N.H. Begraafplaats te Ootmarsum.

Herdacht op het War Memorial te Brixham.

Onderscheiden met de War Medal, de 1939-1945 Star en de Europa Star.