- Geboren 03-04-1907 te Lattrop.
- Overleden 10-07-1946 te Semarang, Indië – 39 jaar.
- Z.v. Wilhelmus Antonius Veldman, hoofd der school Lattrop, en Johanna Willemina Dornseifer.
- Gehuwd met Rozalia Kardos.
Hij werd geboren te Lattrop en was enig kind. Het gezin woonde van februari 1909 tot mei 1911 op K 148 (omgeving Walstraat) te Ootmarsum, waar zijn vader toen hoofdonderwijzer was. Daarna verhuisden ze naar Tilligte nr. 17.
Koos was onderwijzer, evenals zijn vader die reeds in 1922 overleden was. Hij heeft nog een jaar in Tilligte gewerkt. Daarna verhuisde hij in september 1932 naar Valburg op de Betuwe. waar hij hoofdonderwijzer werd in het nabijgelegen Oosterhout. Hij was gehuwd met Rozalia Kardos, samen kregen ze acht kinderen, waarvan er één dood werd geboren. Na zijn evacuatie uit Oosterhout, waar hij actief was in het verzet, kwam hij in november 1944 met zijn gezin naar Chaam. Vóór zijn vertrek naar Indië bracht hij zijn gezin onder in Tilligte, waar zijn jongste zoon in februari 1946 werd geboren. Hij heeft zijn vader nooit gekend.
Koos vertrok in oktober 1945 als oorlogsvrijwilliger naar Indië, Midden-Java.
Koninklijke Landmacht: Kapitein StCie 2-6 Regiment Infanterie.
Tijdens een verkenningsvlucht op 10 juli 1946 boven de linies der Onafhankelijkheidsstrijders werd hun toestel door antitankgeschut beschoten. Enkele granaten raakten het vliegtuig, hierbij werden kapitein Veldman en luitenant Flick door een granaat zwaargewond. De piloot stuurde het toestel snel huiswaarts, maar Veldman en Flick waren reeds overleden.
Begraven: Nederlands ereveld Candi te Semarang, vak C nr. 222.
Oorlogsmonument in de R.K. Kerk te Tilligte.
Indië monument te Andelst, Gelderland.
Nationaal Indië-monument 1945-1962 te Roermond.
In 2018 verscheen het boek ‘Zij werden geroepen’ geschreven door Jan van Boeijen. Over het Indiëmonument in Andelst en de zes militairen uit de voormalige gemeente Valburg die niet terugkeerden uit Nederlands-Indië.