- Geboren 20-08-1900 te Vlagtwedde.
- Overleden 26-10-1942 te Auschwitz, Polen – 42 jaar.
- D.v. Meijer Salomons, slager, en Tallechin Lezer.
- Gehuwd in 1924 met David van Gelder, slager.
Jetje was een nichtje van Philip Levie Salomons. Ze woonde van maart 1908 tot maart 1916 bij haar oom en tante in Denekamp. Ze was een zus van Bertha Suskind-Salomons.
Ze kwam uit een gezin met vijf kinderen. Haar moeder overleed in 1912 te Avereest, waarna haar vader hertrouwde met Rosalie Rothschild. Na haar huwelijk woonden ze aan de Wisseling 10 te Dedemsvaart, waar ze een slagerij hadden. Samen kregen ze drie kinderen.
Jetje kwam met haar man en jongste twee kinderen rond 5 oktober 1942 in kamp Westerbork. Ze werden op 23 oktober op transport gesteld naar het concentratiekamp Auschwitz, waar Jetje en de kinderen kort na aankomst werden omgebracht. Haar oudste zoon Benjamin kwam vanuit het werkkamp Ruinen al op 18 augustus 1942 in kamp Westerbork. Hij ging op 24 augustus op transport en overleed op 30-09-1942 in Auschwitz.
Haar man overleed op 31-03-1944 ergens in Midden-Europa. Mogelijk behoorde hij tot de Koselgroep. Deze trein stopte namelijk bij Kosel, 80 kilometer voor Auschwitz-Birkenau. Hier werden Joodse mannen tussen de 16 en 50 jaar uit de trein gehaald om in verschillende werkkampen dwangarbeid te verrichten. Zijn genoemde overlijdensdatum is een fictieve. Als de sterfdatum niet precies duidelijk was, werd na de oorlog gekozen voor de laatste dag van de maand waarin nog iets van de overledene vernomen was.
Holocaustslachtoffer, evenals haar man en haar kinderen Benjamin, Tallientje en Johanna. Als ook haar vader Meijer, haar stiefmoeder, haar zus Bertha en broers Levie, Samuel en Izaak met hun gezinnen .Van de familie van haar man zijn zijn vader, zijn stiefmoeder, zijn halfbroer Mozes met zijn gezin, zijn halfbroer Bettus en zijn halfzus Eva met haar gezin omgekomen. Ook zijn halfbroer Abraham kwam om tijdens de oorlog, hij werd gedood door het verzet. Zijn halfbroers Israel en Salomon hebben met hun gezinnen de oorlog overleefd.
Joods monument te Dedemsvaart.
Nationaal Holocaust Namenmonument te Amsterdam.