U bent hier: Welkom » Personen » Oude Gemeente Denekamp » Klaveren van, Abraham

Klaveren van, Abraham

  • Geboren 29-05-1909 te Rhenen.
  • Overleden 27-08-1943 te Birkenau, Duitsland – 34 jaar.
  • Z.v. Joseph van Klaveren, veehandelaar, en Magdalena Haas.
  • Gehuwd in 1940 met Marlina Prins.

Abraham was bakker. Hij werkte in juni en juli 1931, komend vanuit Enschede, bij banketbakker Abraham Weijel aan de Meddoschestraat 16 te Winterswijk. Hierna vertrok hij naar zijn ouders in Rhenen.

Hij woonde van oktober 1931 tot december 1932 bij zijn broer Mozes aan de Oldenzaalschestraat 4 te Denekamp. Daarna vertrok hij weer naar de Deurningerstraat 118 te Enschede, waar hij werkte bij brood- en banketbakker Levie Gompers.

Hij woonde later met zijn gezin aan de Trompenburgstraat 125 I te Amsterdam. Door zijn functie als medewerken van de brooddistributie kregen ze uitstel van transport.

Abraham kwam op 7 augustus 1943 alsnog in kamp Westerbork – strafbarak 67. Ook zijn vrouw kwam in deze strafbarak, waarschijnlijk omdat hun zoontje was ondergedoken. Op 24 augustus werd hij samen met zijn vrouw op transport gesteld naar het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Zijn vrouw stierf op 1 april 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Holocaustslachtoffer, evenals zijn vrouw, zijn moeder en zijn broers Mozes en Jacob met hun gezinnen. Zijn enige kind Joseph overleefde de oorlog, evenals zijn broer Benjamin en zus Kaatje met hun gezinnen.

Joods monument te Amsterdam.

van Klaveren Abraham