U bent hier: Welkom » Personen » Oude Gemeente Denekamp » Blokhuis, Albertus Gerhardus

Blokhuis, Albertus Gerhardus

  • Geboren 10-12-1911 te Lattrop.
  • Overleden 13-05-1940 te Rotterdam – 28 jaar.
  • Z.v. Albertus Blokhuis, kleermaker, en Johanna Maria Groener.

Gerard was de derde uit een gezin met twaalf kinderen, waarvan er drie als baby overleden. Ze woonden te Lattrop nr. 111. Hij was net als zijn vader kleermaker.

Tijdens de mobilisatie zat hij bij het grensdetachement en werd ingekwartierd in Hotel Dinkeloord, met als opdracht de Dinkelbruggen bij Denekamp en Beuningen te bewaken en grenscontroles uit te voeren. 

Soldaat bij het 1-I-11 Regiment Infanterie 1e sectie te Leersum.

Hij werd ingezet bij de verdediging van het Zuidfront Vesting Holland. Op de 10e mei werd zijn bataljon naar Rotterdam overgebrachtDeze sectie voerde in de late avond van 12 mei een verkenning uit langs de Parkkade in de richting van de Boompjes, dat onder Duits vuur lag. Een granaatinslag doodde drie man, waaronder Gerard.

Op 24 mei kreeg de familie van de pastoor het bericht van zijn overlijden. Dezelfde dag ontvingen ze ook een briefkaart van Gerard, die hij ’s avonds voor Pinksteren (11 mei) nog geschreven had terwijl hij met enkele andere militairen bij de Maasbrug lag, onder het vuur van de Duitsers die rondom verscholen zaten.

Begraven: Gem. Begraafplaats Crooswijk te Rotterdam, vak P, rij 01 nr. 28.

Herdacht op het oorlogsmonument te Lattrop.

Blokhuis-Wigger-Ruel

Blokhuis Albertus

Blokhuis Albertus