U bent hier: Welkom » Personen » Oude Gemeente Denekamp » Baaren van, Franciscus Johannes

Baaren van, Franciscus Johannes

  • Geboren 03-10-1916 te Haarlem.
  • Overleden 20-01-1945 te Mannheim, Duitsland – 28 jaar.
  • Z.v. Johanna van Baaren.

Franciscus kwam in januari 1920 vanuit het internaat Huis ter Heide in Zeist naar het St. Nicolaasgesticht. Zijn ongehuwde moeder kreeg begin 1920 opnieuw een zoon, die na haar huwelijk werd erkend.

Na een paar dagen ging Franciscus naar het internaat te Woensel. Van januari 1923 tot maart 1931 zat hij weer in Noord Deurningen, daarna vertrok hij naar Wijchen.

Hij woonde later aan de Julianastraat 28 te Wateringen, waar zijn moeder rond 1923 was getrouwd met Cornelis van der Kruit. Samen kregen ze nog drie kinderen. Zijn halfbroer Cornelis en zijn stiefvader overleden tijdens de oorlog in Wateringen.

Franciscus kwam als dwangarbeider bij de Heinkel-Werke in Mannheim, waar hij te werk werd gesteld als machinebankwerker bij de vliegtuigbouw. Hij woonde aan de Werftstrasse 26. Hij raakte na een groot geallieerd bombardement zwaargewond en overleed kort daarna in de ‘Rettungsstelle V’ am Luisenring.

Begraven: Hauptfriedhof te Mannheim, herbegraven Nederlands ereveld te Frankfurt am Main, Frankfurt-Oberrad. Vak C, rij 7 nr. 4.

Herdenkingsmonument te Wateringen.

baaren-van-ereveld-frankfurt-oberrad