- Geboren 31-07-1905 te Denekamp.
- Overleden 01-12-1942 te Rangoon, Birma nu Myanmar – 37 jaar.
- Z.v. Johannes Hendrikus Juliaan Sneujink, garagehouder, en Geertruida Johanna Reijmer.
- Weduwnaar van Alberta Maria Hesselink.
- Gehuwd rond 1939 met Louisa Wilhelmina Johanna Hesselink.
Het gezin Sneujink woonde aan de Nordhornschestraat 7 te Denekamp. Gerhard was de oudste van de zeven kinderen. Hij was een broer van oorlogsslachtoffer Willem Sneujink.
Gerhard vertrok in september 1930 naar Indië.
K.N.I.L.-militair: Sergeant Majoor Administratie Gi.
Hij trouwde in 1931 ‘met de handschoen’ met Alberta Maria Hesselink. Ze woonden in de legerplaats Tjimahi aan de Prins Hendriklaan 10. Ze kregen samen vier kinderen, waarvan er één kort na de geboorte overleed. In augustus 1938 woonden ze weer even hier, waar zijn vrouw eind oktober 1938 te Almelo overleed. Gerhard vertrok daarop in december 1938 weer naar Tjimahi, in mei 1939 gevolgd door Louisa Sneujink-Hesselink en de drie kinderen. Hij was hertrouwd met een zus van zijn eerste vrouw.
Hij kwam na de capitulatie in maart 1942 in Japanse krijgsgevangenschap en werd eind oktober 1942 overgebracht naar een Thaikamp te Rangoon. Hier moest hij meehelpen bij de bouw van de beruchte Birmaspoorweg. Hij overleed te Rangoon aan dysenterie.
Ze werkten en huisden daar onder erbarmelijke omstandigheden. Er zijn ruim 100.000 dwangarbeiders omgekomen door uitputting, ziekte of mishandeling, waaronder ruim 3200 Nederlanders.
Zijn vrouw en kinderen kwamen tijdelijk in het burgerkamp Tjihapit te Bandoeng en overleefden de oorlog.
Begraven: Nederlands ereveld Menteng Pulo te Jakarta, vak XI nr. 97.
Monument Birma-Siam en Pakan Baroe Spoorwegen te Bronbeek, Arnhem.
Nationaal Indisch monument te Den Haag.