U bent hier: Welkom » Personen » Oude Gemeente Denekamp » Klaasse, Johan Hendrik

Klaasse, Johan Hendrik

  • Geboren 31-01-1890 te Denekamp.
  • Overleden 31-03-1943 te Rotterdam.
  • Z.v. Pieter Klaasse, polderwerker, en Jantien Kippenbroek.
  • Gehuwd met Hendrika Schallenberg.

Johan werd geboren te Denekamp, zijn vader was polderwerker. Het gezin verhuisde regelmatig. In 1891 gingen ze achtereenvolgens naar Enschede en Riesenbeck. In september 1896 verhuisden ze weer naar Denekamp, hier woonden ze te ND 31, waar zijn vader als tolgaarder vermeld staat.

Johan woonde sinds 1912 met zijn gezin in Rotterdam, vanaf 1937 woonden ze daar aan de Robert Fruinstraat 10. Johan was groentehandelaar.

Hij is omgekomen bij het bombardement van 31 maart 1943 op Rotterdam-West. Door de Amerikaanse  geallieerden werd er een bombardement uitgevoerd op het Rotterdamse havenbekken. Vanwege een samenloop van ongunstige omstandigheden, waaronder het slechte weer dat de navigatie bemoeilijkte, kwamen 70 zware bommen terecht op de Rotterdamse woonwijk Bospolder-Tussendijken. Honderden Rotterdammers kwamen om of raakten gewond, duizenden raakten dakloos. Als men het in Rotterdam over het bombardement heeft, wordt vaak 14 mei 1940 bedoeld en niet het vergissingsbombardement van 31 maart 1943. Vandaar dat dit bombardement ook de bijnaam heeft ‘Het Vergeten Bombardement’

Begraven: Algemene Begraafplaats te Rotterdam-Crooswijk.

Monument: ‘Het Vergeten Bombardement’ te Rotterdam.

Klaasse Johan

Klaasse Johan