-
- Geboren 04-08-1899 te Nederhorst den Berg.
- Overleden 28-08-1945 te Pakan Baroe, Indië – 46 jaar.
- Z.v. Hein Meijer, koopman, en Bijtje Veerman.
- Gehuwd met C. Inem.
Pieter kwam na het overlijden van zijn ouders in april 1926 naar Hasselo nr. 161, gemeente Weerselo, waar hij werkte als seinhuiswachter op wachtpost 22. In oktober 1926 vertrok hij weer naar Nederhorst den Berg.
Hij kwam uit een gezin met vijf kinderen, waarvan er meerdere als baby overleden. Zijn vader overleed in 1924 en zijn moeder in 1925. Pieter woonde op dat moment nog in Nederhorst den Berg en deed beide keren aangifte van het overlijden, zijn beroep was toen kleermakersknecht. Hij kwam in februari 1926 naar Hengelo, waar hij bij de Heemaf werkte. Hij woonde toen bij zijn oud plaatsgenoot H. van Weeghel. In april 1926 kwam hij samen met van Weeghel naar Hasselo. Eind oktober 1926 vertrok hij naar Nijmegen voor zijn opleiding bij de Nationale Reserve.
Pieter is daarna naar Indië vertrokken. Hij trouwde daar en werd vader van vijf kinderen. Ze woonden aan de Kerkstraat te Padang Padjang.
K.N.I.L.-militair: Korporaal Infanterie.
Hij kwam na de capitulatie in maart 1942 in Japanse krijgsgevangenschap. Hij werd als dwangarbeider ingezet bij de bouw van de Pakanbaroe spoorweg in het oerwoud van Sumatra. Hij is aan ontberingen bezweken te Pakanbaroe.
Ze werkten en huisden er onder erbarmelijke omstandigheden. Er zijn ruim 100.000 dwangarbeiders omgekomen door uitputting, ziekte of mishandeling, waaronder ruim 3200 Nederlanders.
Begraven: Nederlands ereveld Leuwigajah te Cimahi, vak IV nr. 1.
Monument Birma-Siam en Pakan Baroe Spoorwegen te Bronbeek, Arnhem.
Nationaal Indisch monument te Den Haag.