- Geboren 16-02-1904 te Den Haag.
- Overleden 31-07-1943 te Tarsao, Thailand – 39 jaar.
- Z.v. Willem Adrianus Goutier, bode, en Grietje Dekker.
- Gehuwd in 1930 met Juliana Niks.
Willem werd geboren in een gezin met zes kinderen. Zijn moeder en twee van haar kinderen overleden in 1906 aan roodvonk. Willem zat van 1910 tot 1918 in gesticht ‘De Heibloem’ te Heythuizen. Daarna werkte hij als boerenknecht in onder andere Lonneker en Hummelo en Keppel. Hij kwam in oktober 1922 als landbouwersknecht naar Deurningen nr. 134. Een maand later vertrok hij naar Almelo.
Hij ging rond 1925 naar Indië en is daar in 1930 getrouwd. Hij woonde in Salatiga, waar vijf zoons werden geboren.
K.N.I.L.-militair: Opperwachtmeester van de Cavalerie.
Na de capitulatie in maart 1942 werd hij door de Japanners gevangengenomen en overgebracht naar ‘Hotel Bellevue’ in Tjilatjap, waar hij en zijn kameraden ongeveer twee maanden bleven voordat zij worden overgedragen aan het mannenkamp Java II. Begin 1943 werden deze krijgsgevangenen per goederentrein overgebracht naar Batavia, het huidige Jakarta. Vervolgens werd hij naar een werkkamp in Tarsao, Thailand gebracht. Hier moest hij onder erbarmelijke omstandigheden dwangarbeid verrichten aan de beruchte Birma-Siam spoorweglijn. Hij is in het kampziekenhuis te Tarsao aan alle ontberingen bezweken.
Er zijn ruim 100.000 dwangarbeiders omgekomen door uitputting, ziekte of mishandeling, waaronder ruim 3200 Nederlanders.
Begraven: Kanchanaburi War Cemetery, vak 5, rij F nr. 24.
In 1995 brachten de vijf zoons, met drie verschillende nationaliteiten, samen een bezoek aan het graf van hun vader. Eén zoon woont in Amerika, één in Canada en drie in Nederland.
Postuum onderscheiden met het Mobilisatie Oorlogskruis.
Monument Birma-Siam en Pakan Baroe Spoorwegen te Bronbeek, Arnhem.
Nationaal Indisch monument te Den Haag.